Ribolina kužina

Bakalar na crveno

450 g bakalara

0,50 kg krumpira

200 g pelata

100 ml maslinovog ulja

2 glavice luka

2 češnja češnjaka

1 žlica nasjeckanog peršina

1 žlica dodatka jelima  

Lovorov list

1dl bijelog vina

sol   i papar

 

U široj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte ploške luka i pecite dok ne postane staklast. Dodajte sjeckane pelate i češnjak. Kuhajte par minuta pa, maknite sa vatre i na umak posložite bakalar izrezan na srednje velike komade i ploške krumpira. Slažite naizmjenice krumpir i bakalar dok ne potrošite namirnice. Dodajte vodu da prekrije ribu i krumpir, zatim lovor, sol i papar te dodatak jelima. Kuhajte otprilike 45 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša. Tijekom kuhanja posudu povremeno protresite. Potkraj kuhanja dodajte vino i po potrebi posolite i popaprite.