Ribolina kužina

Brudet od Bakalara

Sastojci (za 4 osobe): 

  • 1 bakalar (0,6 kg)
  • 0,2 dl maslinova ulja
  • 1 – 2 crvena luka
  • 600 g krumpira
  • 750 g pelata
  • 2 dl bijeloga vina
  • 0,5 l juhe od bakalara
  • 1 žličica meda
  • 2 lista lovora
  • sol
  • papar

 

Priprema:

Bakalar namočite prema uputama na deklaraciji. Skuhajte bakalar te uklonite kožu i kosti. Očišćeni bakalar vratite u temeljac i tako ga držite do ponovnog kuhanja da sačuva mekoću. U drugoj većoj posudi na maslinovom ulju pirjajte crveni luk. Dodajte natrgane komade bakalara i nastavite kratko pirjati podlijevajući temeljcem. Dodajte sjeckane pelate i začine te podlijte vinom. Pustite da provri. Potom dodajte krumpir rezan na manje kocke, podlijte temeljcem od bakalara, sve jednom promiješajte i pustite da kuha. Nekoliko puta samo lagano protresite posudu da se sastojci prožmu. Jelo je gotovo kad je krumpir kuhan. Poslužite toplo uz obaveznu čašu dobrog crnog vina. I - uživajte!