Ribolina kužina

Domaće krafne

Sastojci:

1 kg glatkog brašna
3 jaja
8 g suhog kvasca
3 žlice šećera
6 dcl mlijeka
4 žlice ulja
50 g maslaca
naribana korica naranče i limuna
pola čajne žličice soli

Za punjenje:
ULTRA džem od marelice
ULTRA džem od kupine
ULTRA džem od višnje
ULTRA džem od jagode

Priprema
U toplom mlijeku pomiješajte kvasac s malom žličicom šećera i brašna. Ostavite 10ak minuta da se kvasac razvije.
U veću posudu prosijte brašno, dodajte sol, jaja, šećer i kvasac.
Kada se sjedine svi sastojci dodajte otopljeni maslac(pazite da nije vruć), ulje, te naribanu koricu naranče i limuna.
umijesite glatko tijesto i ostavite u posudi na toplom dok se volumen ne udvostruči.
tijesto premijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 1 cm. krafne možete izrezati kalupom ili običnom čašom, na promjer koji želite.
izrezane krugove stavite na pleh, pokrijte krpom i ostavite 30ak minuta da se dižu. Pržite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju
Gotove krafne stavljajte na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Napunite džemom po želji i posipajte šećerom u prahu.

U slast!