Ribolina kužina

Krumpir salata s krastavcima

6 zrelih krumpira

2 svježa, sirova krastavca

10 crvenih rotkvica 

1 svežanj kopra

2 žličice senfa

3 žličice jabučnog octa

sol

svježe mljeveni papar

4 žličice maslinovog ulja

 

Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na kocke, te ga kuhajte u slanoj vodi 20-ak minuta. Krastavce i rotkvice operite i narežite na kockice, a kopar nasjeckajte na sitno. U zdjeli pomiješajte 4 žličice maslinovog ulja, 3 žličice jabučnog octa, sol, papar i 2 žličice senfa. Nakon kuhanja, krumpir dobro ocijedite i prebacite u zdjelu s preljevom, dobro promiješajte i ostavite sa strane dok se krumpir ne ohladi. Kad se krumpir ohladi dodajte krastavce, rotkvicu i kopar, dobro promiješate i dodajte začine po potrebi. Ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.

 

Dobar tek 😊