Ribolina kužina

Lisnato sa jagodama

1 paket – ULTRA lisnato tijesto

3 jaja

3 žlice oštrog brašna

4 žlice šećera

1 litra mlijeka

1 mahuna vanilije

1 kesica želatine u prahu

500g sviježih jagoda

0,2 dl vrhnja za šlag

 

Želatinu pomiješajte sa vodom prema uputi na vrećici i ostavite da nabubri dok pripremite sve ostalo za kremu. Stavite na vatru 1 l mlijeka. Dok mlijeko zakuha pjenasto umutite 1 cijelo jaje i 2 žumanjka sa šećerom, dodajte sjemenke jedne mahune vanilije, oštro brašno i par žlica mlijeka. Kada je mlijeko zakuhalo maknite sa vatre i dodajte smjesu uz stalno miješanje pazeći da se ne stvore grudice. Kada se krema zgusnula u još vruću kremu dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje da se ne stvori korica. Stavite u hladnjak barem na 2 sata.

Umutite šlag i postepeno dodajte u dobro ohlađenu kremu uz stalno miksanje. Ostavite još sat vremena u hladnjaku da se stisne.

Lisnato tijesto razvaljajte na 2mm i sijecite na pravokutnike cca 4*10cm.

Pecite na papiru za pečenje na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju.

Dobro ohladite, namažite ohlađenom kremom i ukrasite sviježim jagodama.