Ribolina kužina

Ribolin zdravi integralni kruh

-          500g integralnog brašna

-          ½ žlice glatkog brašna

-          1 dcl toplog mlijeka

-          2 dcl tople vode

-          sjemenke bundeve, suncokreta i sezama (po želji)

-          1 vrećica kvasca

-          1 čajna žličica šećera

-          sol

 

Brašno i šećer dodajte u 1dcl toplog mlijeka. Dobro promiješajte te dodajte suhi kvasac. Smjesu ostavite na toplom dok promiješate brašno s ostalim sastojcima.

U veću posudu stavite 500g integralnog brašna, posolite te dodajte navedene sjemenke. Sastojke dobro izmiješajte. U sredini napravite rupu te dodajte smjesu s kvascom. Polako dodajte toplu vodu i miješajte brašno u smjesu. Dok se smjesa ne počne odvajati od posude, dodajte još malo brašna te ga ostavite pokriveno u posudi da miruje. Poželjno je pokriti ga kuhinjskom krpom.

Zagrijte pećnicu na 200ºC. Do tada stavite smjesu u kalup, pospite dodatno sa sjemenkama po izboru. Kruh će se još malo dignuti. Nakon što se pećnica dobro ugrijala, stavite ga peći oko 1h.

Nakon što se kruh ispekao, izvadite ga iz kalupa i zamotajte u čistu krpu da se ohladi.

Pokušajte ne odoljeti i dočekati da se ohladi. Nama nije uspjelo :)