Ribolina kužina

Savijača sa jabukama i šumskim voćem

1 paket kora za savijače

450 g smrznutog šumskog voća

150 g maslaca

0,50 kg jabuka

Cimet

2 žlice šećera

 

Za karamel umak:

6 žlica šećera

1,5 dl slatkog vrhnja

 

Jabuke očistite i narežite na kockice, dodajte šećer i dobro promiješajte.

Šumsko voće obavezno odmrznite prije nadijevanja savijače.

Maslac otopite, pazeći da ne zakuha.

Za jednu savijaču koristite tri lista kora. Svaku koru premažite sa otopljenim maslacem i složite jednuna drugu.

Na ovako složene i namazane kore najprije stavite jabuke, pospite sa malo cimeta i na kraju dodajte šumsko voće, zarolajte i stavite na pleh za pečenje.

Kada ste napravili sve savijače i poslagali ih na pleh premažite ih maslacem i sa gornje strane.

Pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju.

 

Dok se savijača malo ohladi napravite karamel umak.

Otopite šećer dok ne postane tekući, pazite da vam ne zagori. Maknite sa vatre i dodajte zagrijano slatko vrhnje. Energično miješajte dok ne dobijete kremastu karamel smjesu.

Karamelu prelijte po savijači prije posluživanja